2024-03-10

Noah Noé Noir - Natasa öröksége - 1. felvonás


"Ha éppen nem egy roskadozó, vagy bármilyen régi szovjet típusú építmény előtt haladnak el, akkor még valamelyest gyönyörét is leli a hófedte tájban, amelyet hamarosan szép lassú hullásban követ az utánpótlás."


Kiadó: Helma Kiadó
Megjelenés: 2024
Oldalszám: 216

 Fülszöveg 

A zűrös múltú Natasha értesülve apjuk, a Novgorodsev család fejének haláláról, azonnal a szibériai Jakutszkba utazik, felhagyva amerikai életével. Odahaza azonban nemhogy könnyebbé, de még sokkal megterhelőbbé válik az élete, hála a kirobbanó örökösödési konfliktusnak és a felerősödő családi rivalizálásnak, a Vladivostok bűnszervezettel, akik az ősellenségeik. Natasha végül alulmaradva bátyjával szemben az örökségben döntésre kényszerül: vagy cserben hagyva családját visszalép Dimitri erőszakos hatalomátvételétől, vagy elfogadja megbízását, amely a Vladivostok családba való beépülést jelenti egy értékes túszuk szabadon engedéséért cserébe. A fiatal nő bűntudatot érezvén apja iránt, hogy egykoron itt hagyta őket, végül hajlandó fejet hajtani bátyja akaratának, és a fő megbízásán kívül aláveti magát minden apróbb feladatnak egy ráterhelt csapattal együtt. Ahogy azonban egyik munkát hajtja végre a másik után, úgy bonyolódik bele közben a másik oldal családi helyzetébe is, egyre közelebb kerülve az ottani nagyfőnök gyerekéhez, és a rábízott kislányhoz, aki Natasha megbízásának záloga. Mindent meg kell tennie, hogy lassú csellel kicsempészhesse a Vladivostokok karmai közül. Ez sikerülhet neki egyáltalán, amikor a nagyfőnök fia, Nikita gyanakvóan szemmel tartja minden lépését, és a legkiszámíthatatlanabb megbízások szálai még magához a halott apjuk esküdt ellenségéig, Mihailhoz is elvezetnek? Ezt csak egy rajtaütéssel deríthetik ki, amelynek sikerességére maga a Natasha örökségének első felvonása fog választ adni.




Vélemény

Szeretném megköszönni a Magyar könyv is magyar termék mozgalom alapítóinak Sky S.T. írónőnek, Dvariecki Bálintnak és a Helma kiadónak a bizalmat és a lehetőséget, hogy elolvashattam Noah Noé Noir - Natasa öröksége - 1. felvonás című művét.


Noah Noé Noir szerző a Natasa öröksége című művèvel egy igazi hamisítatlan maffia törtènetbe kalauzol el minket, ahol minden percben elsül egy fegyver és mindig a hátad mögé kell nézni. 

Itt semmi sem fekete vagy fehér, és még véletlenül se hozzunk elhamarkodott következtetéseket, mert az író kellőképpen gondoskodik arról, hogy meglepetésből és csavarból ne legyen hiány.

A karakterek kellőképpen ki vannak dolgozva, mivel egy nagyhatalmú maffia család és az örökösödès áll a történet közèppontjában, konfliktusból, heves vèrmèrsèkletekből és határozott egyéniségekből nem lesz hiány.
Natasa nő létére tökéletesen helyt áll a férfiak uralta világban, míg riválisa és testvére Dimitri, inkább csak az árnyéka húgának. Mind a ketten összetett karakterek, és a céljaik elérése érdekében bármit és bárkit képesek feláldozni.
Brutalitásból, kegyetlenségből és obszcèn nyelvezetből nincs hiány, mely tökéletesen bemutatja az alvilág működését. Maffiacsaládok közötti leszámolás, rivalizálás, területszerzès, minden megtalálható a műben, ami hitelessé teszi a történetet.

Az író stílusa gördülékeny, könnyen lehet vele haladni. Hamar magába szippant ez az elzárt világ, és a történet előrehaladtával egyre több mindenre derül fény, miközben a háttérben gonosz erők munkálkodnak arra várva, hogy leszámolhassanak ellensègeikkel.
A művet fordulatos cselekmény, részletgazdag leírás jellemzi, mely az emberi kapcsolatokat is górcső alá veszi. Èrzelmek sokaságával ismerkedünk meg, mely egy enyhe romantikus szálat is magába foglal. Egy igazán sötét, olykor komor hangulatú maffia történetet kaptunk.

Hálásan köszönöm a művet az írónak, és kíváncsian várom a történet folytatását.
Minden olyan kedves olvasónak ajánlom a könyvet, aki szereti a fordulatos történeteket, és nem rettenti el, eme különleges világ brutálisa.

A könyvet a Helma kiadó oldalán tudjátok beszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Cserni András - A farkasfalka

"A gyávaság és ostobaság frigyéből pedig mindig erőszak születik!" Kiadó: Helma Megjelenés ideje: 2023 Oldalszám: 256 Fülszöveg  M...