2024-03-31

Sky S.T. - Emily (Az Asperg család 1.)

 "[...] figyeld a jeleket, próbáld meg észrevenni. Minél előbb észreveszed, annál előbb megérted, mit akarnak neked üzenni."


Kiadó: Helma kiadó
Megjelenés: 2023
Oldalszám: 260



Fülszöveg


Az Asperg család egy több mint száz évet felölelő családregény. A családalapító Apollónia Ausztriában látta meg a napvilágot egy gróf és egy cseléd balkézről született gyermekeként. Világháborúk és gazdasági válságok közepette alapozta meg a vagyonát merészséggel és okossággal. Emily az ő elsőszülött unokája, vele indul a sorozat. A történet a mában játszódik, de visszaemlékezések teszik kerekké a történetet. Szerelem, érdek, árulás, sok-sok humor és néhány könnycsepp – ez az Asperg család és az Emily első kötete.


Vélemény

Szeretném megköszönni a Magyar könyv is magyar termék mozgalom alapítóinak Sky S.T. írónőnek,Dvariecki Bálintnak és a Helma kiadónak a bizalmat és a lehetőséget, hogy elolvashattam Sky S.T. Emily című művèt.


Az Emily egy nem mindennapi történet, egy igazi családregény, mely tele van érzelmekkel, vágyakkal, álmokkal, félelmekkel. Az írónő a történeten keresztül, megmutatja, hogy hogyan is működik egy igazi
család, ahol mindenkinek lehet véleménye. Megvitatják az élet, a család és a munka apró örömeit, nehézségeit. Együtt örülnek a másik sikerének, és mindig támogatják egymást.

Az írónő élet szerűen ábrázolja a történetet. Tényleg elhiszed, hogy létezik egy közel 100 főből álló gazdag és híres család, mely rokoni szálai oly annyira szerteágazó, hogy számtalan országban képviseltetik magukat.
Az Asperger családon keresztül megismerhetjük a szerelmet, a veszteséget, az elmúlást, azt hogy bár meg van mindenünk, de mégis mi vagyunk saját magunk szerencséjének kovácsa.
A karakterek szerethetőek, olyan igazaik. Jellemvonásaik élethűen vannak ábrázolva, úgy érzed, mintha ismernèd őket, de mégsem tudsz róluk eleget. Beengednek az életükbe, de nem fedik fel teljesen a lapjaikat, titkok övezik ennek a több generációra visszamenő család életét, és még közel sem került minden napvilágra.

A mű egy része kèt idősíkon játszódik, ahol megismerjük Emily kalandos életének első felvonását. Hogyan és mikor ismerte meg első, majd második és végül harmadik férjét. Nem egy csèlcsap női karaktert ismerhetünk meg, hanem izzig vérig igazi nőt, üzletasszonyt, a család triumvirátusának legfiatalabb örökösèt, tagját.
Az írásmód gördülékeny, könnyen lehet vele haladni, sodor magával a történet. Egy èrzelmekkel teli és izgalmas olvasmány, mely pillanatok alatt bellopja magát az olvasó szívébe.

Emily fantasztikus, fiatalon és idősen is egy örök mozgó, aktív és hihetetlenül erős, életvidám nő , akiben még mindig túl teng a nyers szexualitás, amit nem is rejt véka alá. Számtalan főt, családtagot számol az Asperger család, de az írónő ügyesen manőverezik a szereplők között és nem veszett el a karakter rengetegben. A családfa bemutatása nagyon jó ötlet volt, így az olvasó is tudja, hogy éppen az aktuális szereplő melyik részhez is tartozik a családon belül.

Több üzenete is van a műnek, aki figyelmesen olvassa annak többet ad az Emily, mint egy sima családregényt.

Szívből ajánlom mindenkinek az Asperger család első részét, melyet Emily-n keresztül ismerhetünk meg. Aki egyszer megismerte őket, újra a része akar lenni az életüknek.


A könyvet a HELMA Kiadó oldalán tudjátok beszerezni, az írónő további műveit, pedig Sky S.T. hivatalos oldalán tudjátok megtekinteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Cserni András - A farkasfalka

"A gyávaság és ostobaság frigyéből pedig mindig erőszak születik!" Kiadó: Helma Megjelenés ideje: 2023 Oldalszám: 256 Fülszöveg  M...